miercuri, 22 mai 2013

What you Want

... fading in...

Tigara inca fumega in mana mea obosita si transpirata de agitatia provocata de mediul inconjurator. Inca ma fascineaza modul in care se imprastie fumul si incercand sa-i inteleg logica ma dau batut...

De vreo 2 ore imi ruleaza piesa asta in cap. E ca si cum stiam de ea de mai de mult, dar doar acum am ascultat-o pentru prima data.



Nu stiu de ce ascult inca piesa asta, dar imi place. Tigara inca arde. Mai are un pic si ajunge la filtru. O arunc si imi aprind alta. Simt cum fumul imi inunda caile respiratorii si imi ajunge pana in stomac, ba chiar mai departe, pana in maduva oaselor. Parca e bine in acelasi timp in care stii ca e de fapt rau si o sa ametesti. Dar ma complac in starea asta de amorteala pentru moment.

In sensul giratoriu o fata cu un pachet in mana asteapta parca pierduta sa traverseze spre partea sigura a carosabilului. Se uita in stanga, se uita in dreapta. Masinile trec rapid pe langa ea. Se mai uita o data in stanga, in dreapta si in cele din urma isi face curaj si porneste. Ocoleste prima masina, o ocoleste si pe cea de-a doua. Mai face cativa pasi. Da inapoui si se intoarce in punctul de refugiu din care pornise. Mai sta o clipa. Iar se uita in stanga, in dreapta. Eu ii fac semn sa stea pe loc si sa nu se miste. Ea ma vede, imi face si ea cu mana. Mai face un pas. O masina trece furtunos pe langa ea, aproape sa o agate. Mai face doi pasi in fata, se uita la mine, imi face cu mana dupa care se retrage din nou un pas. Se uita din nou spre mine, ne fixam cu privirea. Incepe sa fuga catre mine si totul imi apare in fata ochilor in slow motion. O vad cum se rasuceste in aer, pachetul ii scapa din mana. Bucati de material se desprind, totul zboara in jur si o vad pe jos intr-o dara de sange. Strig, dar nu-mi aud vocea si zgomotul din jur. Ajung la ea, o iau in brate, ii vad un ultim licar in ochi si ramane nemiscata in bratele mele cu ochii deschisi privind spre cer.

M-am trezit si tremur tot. Nu-mi pot scoate imaginea ei din cap si in orice directie m-as uita ii vad chipul. Ajung in fata oglinzii si imi dau cu apa rece pe fata. Inca tremur.

Arunc si ce-a de-a doua tigara, ma ridic si plec mai departe cu piesa de mai sus in minte.



Dar un alt lucru care imi framanta gandurile este de ce se incearca transformarea femeii in ceva plastic? De ce este atat de pornita populatia globului sa-si pangareasca specia feminina? De ce ne distrugem vaginele din jurul nostru in loc sa le protejam? Pentru ca fara ele nu am mai fi existat nici noi...

Imi mai aprind o tigara si dau "play"...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu