duminică, 5 mai 2013

No more cloudy days

Canta ceva muzica destul de interesanta azi pe fundal cand m-am apucat sa scriu. Si acum am dat un shuffle winamp-ului. Sunt curios ce muzica se mai afla prin laptop-ul tatalui meu... Am inceput cu Eagles, acum merge ceva H.I.M.... mai vedem.
Stiti vorba aia cu paharul ba pe jumatate plin, ba pe jumatate gol? Ei bine eu am ajuns la concluzia ca paharul nu e niciodata gol de fapt. E tot timpul plin chiar si atunci cand e gol si de fapt in spatiul detinut de el exista aer. Si aerul asta e un element de care avem nevoie, pentru ca asa suntem noi, dependenti de aer. Iar atunci cand este doar pe jumatate plin asa cum obisnuim sa zicem... pai si coniacul cand il pui in pahar, il pui doar asa un pic e fundul paharului. Deci tu ai ceva acolo de care te bucuri. Ei, pornind de la aceasta idee eu va propun sa nu mai ziceti ca exista parte goala in pahar ci doar cu o anumita cantitate de continut. Si pana la urma depinde de noi daca reusim sa umplem paharul cu continutul cel mai valoros sau continutul se evapora/dispare. Dar nu vreau nici sa umplem paharul incat sa dea pe din-afara si sa ajungem la cealalta zicala in care ti se umple paharul.

Acum mi-a intrat un cover fain... o piesa chiar de duminica: I remember you.

Imi place ca in ultimul timp, gen o luna de zile am redescoperit oameni din jurul meu, oameni cu care ma cunoscusem de ani de zile dar de care nu am reusit sa ma apropiu foarte mult. Ei, uite ca se poate si e mai mult decat bine cand iti dai seama ca in jurul tau inca exista oameni cu care imparti idei comune; indiferent ca vorbesti de placerea de a asculta o piesa de la te miri cine, sau o viziune comuna asupra vietii. Si asta e foarte bine, nu de alta dar incepusem la un moment dat sa imi pierd speranta ca mai exista si lucruri bune pe lumea asta. Mai exista lume care citeste, mai exista lume care studiaza, mai exista lume care invata in fiecare zi cate un lucru nou, lume la care nu trece o zi fara a citi o pagina dintr-o carte prafuita, lume care macar o data pe saptamana face ceva bun pentru starea ei fizica buna. Exista oameni care incearca sa faca ceva pentru promovarea culturii, indiferent ca merg la o piesa de teatru sau un concert, sau lipesc afise in orase si spameaza publicul larg cu informatie. Multi dintre noi ignoram foarte mult spam-urile primite pe Facebook, gen, dar acolo de multe ori gasesti lucruri bune si utile. Lumea inca merge in vacante pe vouchere. Si credeti-ma sunt atat de multe lucruri minunate de facut in tara asta si in lumea asta de n-aveti idee. Nu ne ajunge o viata sa ne putem ocupa de toate lucrurile de care am vrea sa ne ocupam, dar putem macar incerca si asta este primul pas spre a reusi sa realizezi ceva.

Sa aveti o duminica cat mai placuta si va las cu piesa asta, ca asta mi-a intrat acum:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu