luni, 18 martie 2013

B.O.R. vs Constitutia Romaniei



Stiu ca am promis ca vin azi cu albumul saptamanii dar chiar nu m-am putut abtine cand am vazut articolul asta sa nu explodez in cuvinte de lauda adresate si de o parte si de alta statului roman, respectiv B.O.R. Lua-v-as tara-n pula sa v-o iau cu ipocrizia voastra cu tot! Mai jos aveti articolul in original, si nu pareri despre el citite de pe alte bloguri, cu toate ca asta mi-a placut. (link fraiere!)

"Sinodului mitropolitan al Moldovei şi Bucovinei a hotărât iniţierea unor acţiuni de sensibilizare a oficialităţilor, în sensul introducerii în viitoarea Constituţie a unor articole care să facă referire la numele lui Dumnezeu sau care să sublinieze rolul familiei în societate, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Sindodul mitropolitan a hotărât în şedinţa din 5 martie, printre altele, "iniţierea unor acţiuni de sensibilizare a oficialităţilor, în sensul introducerii sau revizuirii, în viitoarea Constituţie a României, a unor articole care să facă referire la numele lui Dumnezeu sau care să sublinieze rolul familiei în societate, importanţa tradiţiei creştine a poporului român, evidenţierea rolului pe care Biserica Ortodoxă Română l-a avut şi îl are în istoria ţării, a necesităţii predării religiei în şcoală, precum şi importanţa susţinerii românilor aflaţi în afara graniţelor ţării".

În cadrul aceleiaşi şedinţe s-a decis "necesitatea de a identifica locurile din teritoriul canonic al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei unde se află înhumaţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, care să fie pomeniţi, în ziua mutării acestora la Domnul".

De asemenea, s-a hotărât intensificarea "misiunii în zonele în care au apărut persoane sau mişcări eterodoxe, dar care activează sub aparenţa unui cult ortodox" şi aprobarea tematicii şi bibliografiei orientative pentru obţinerea gradului I în preoţie, cât şi analizarea unui raport privind situaţia şi activităţile Asociaţiei "Oastea Domnului" pe cuprinsul teritoriului canonic al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

În plus, Sinodul a hotărât analizarea datelor statistice referitoare la structura confesional-religioasă în judeţele din regiunea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, în perioada 1992-2011.

Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei s-a întrunit sub preşedinţia IPS Părinte Mitropolit Teofan, la şedinţă participând şi IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, PS Corneliu, Episcopul Huşilor, PS Calinic Botoşăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, şi PS Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a precizat sursa citată.

Potrivit uzanţelor, hotărârile sinoadelor mitropolitate care depăşesc compentenţa acestuia sunt trimise spre analiză şi decizie Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române."

Sursa (apasa-l sa vezi cu ochii tai!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu