luni, 8 iulie 2013

Soldier's Eyes

Stau pe un deal, undeva - cred ca nici nu stiu cu exactitate unde ma aflu. In urechile mele canta o piesa de dor de duca in timp ce imi acopera zgomotul din fundal creat de motoare V 12 si Caterpilare. Se vad niste lumini, iar langa mine se afla un pachet de tigari care ma asteapta sa il fumez insetat. Langa el, o bricheta neagra cu luciri argintii isi exprima vechimea iar eu ma bucur ca o am la indemana la nevoie. Imi iau o tigara din pachet si o aprind. Trag puternic si insetat din ea ca si cum ar fi ultima. Expir si imi dau seama ca inca ma fascineaza modul in care se imprastie fumul.

O clipa ma opresc si nu ma mai gandesc la nimic. Zgomotul dispare, luminile devin neclare, iar timpul se dilata spre bucuria mea. Pentru un moment inchid chiar si ochii, iar dupa ce ii deschid imi dau seama ca am in fata aceeasi imagine. E liniste.

Imi ridic capul si privesc spre cer. Gasesc cateva stele care sa imi incante retina, dupa care privesc in directia ta. Coincidenta sau nu, o raza de lumina ma atrage sa imi mentin privirea in aceeasi directie, iar luna e galbena. E atat de galbena incat ma vrajeste parca si nu ma lasa sa-mi iau ochii de la ea. Atata ariditate si parca sunt intr-un ocean in care ma pot scalda in voie.

Gata; m-am hotarat.

Imi termin tigara, iar in nestire pasii mei se indreapta spre parcare. Acolo imi gasesc umbra in cele din urma stralucind si parca asteptandu-ma sa mergem impreuna pe acelasi drum. Ma urc pe motor, il apuc bine ca si cum mi-ar fi fost dor de el. Ca de o imbratisare. Si pornesc la drum fredonand in cap urmatoarele versuri:

I will not be commanded
I will not be controlled
And I will not let my future go on
Without the help of my soul

Un comentariu: