sâmbătă, 2 octombrie 2010

Heavy Duty live with Bolthard


30 septembrie 2010, ora 20:30 spre 21:…

Bohemian Flow Art & Pub, Sibiu, Transilvania

Lumea incepe sa se stranga in jurul orelor 19:30 – 20:00, incepe sa se incalzeasca la o bere, la un pahar de ceva, la un pahar de vorba.

Proba de sunet este gata.

Trupa Heavy Duty se urca pe scena iar lumea incepe sa se ridice de pe scaune la indemnul vocalului Volvo. Primele acorduri, primele zgomote, primele acorduri Heavy Duty: “Face Of Murder”!!!

Prima piesa curge numai bine iar lumea incepe sa se miste. Dupa un salut de “Buna seara!”, incepe piesa cu numarul 2 din playlist, una dintre ultimele creatii ale trupei: “Manifest”! continuand frenetic cu “Angry Again”.

Se instiga publicul la o piesa clasica deja in repetoriul trupei, urmeaza single-ul “She Devil”, dupa care Volvo prezinta urmatoarea piesa ca fiind una mai, citez, “ciobaneasca”, iar primele acorduri din “Martyr” incep sa sune melodic in difuzoare.

Urmeaza cea mai noua creatie a trupei, si anume “Volkskamph”, piesa cu mesaj pentru clasa politica din Romania, si nu numai, cu versuri comunisto-naziste.

Trupa ia o mica pauza pentru a-si dezacorda chitarile, urmeaza piesa de rezista a trupei, si anume “Hunting Ghosts”. Duble bass drum-ul se aude in toata sala, iar lumea e dezlantuita.
Volvo anunta ca aceasta a fost ultima piesa, a 7-a din playlistul trupei, dar publicul mai vrea. Dupa inca o scurta pauza in care se reacordeaza instrumentele incepe cover-ul “Orion” al trupei Metallica, continuandu-se cu “Eraser” al trupei Hypocrisy, aceasta din urma incheind concertul trupei sibiene.

9 piese cu grija alese, urmate de recitalul trupei bucurestene Bolthard. Acelasi stil, aceeasi reactie a publicului. Show-l incepe cu explozii de lumini si artificii intr-o mare de fum. Piese alese pe spranceana. Piese de pe ultimul material discografic intitulat: “Password: Invalid”, plus single-ul: “Human Race”.

Piese si mai vechi neincluse pe E.P.-ul trupei dar care sunau la fel de bine. Un cover dupa In Flames al piesei “Only For The Weak” a facut ca oamenii din sala sa explodeze de energie.
In final concertul s-a incheiat cu un medley de exceptie compus din piese clasice de blues, rock, hip hop, toate transpuse intr-un sound mai apropiat genului trupei.

Mai bine de 2 ore de muzica buna cu oameni care s-au simtit bine, au cantat si au facut atmosfera impreuna. Au urmat multe beri la mijloc si o zi lunga incheiata undeva tarziu in noapte dupa ora 4 dimineata.

Baietii de la Bolthard si Heavy Duty ne-au promis ca ne mai incanta cu prezenta, ceea ce si asteptam. Pana data viitoare cand o sa postez si cateva imagini din timpul concertului numai bine si sa fiti sanatosi. Si nu uitati ca rock-ul intinereste, si credeti-ma pe cuvant caci la concert au fost oameni cu varste cuprinse intre 15 si peste 50 de ani. Deci se poate.

Later.

2 comentarii:

  1. felicitari pt concert. sa fie cat mai mult. as atrebuie... trupe tinere, ca sa avem un viitor mai bun macar in muzica.

    RăspundețiȘtergere
  2. merci merci. poate ajungi si tu la un concert daca tot incepem acum turneu

    RăspundețiȘtergere