miercuri, 18 august 2010

Weekend cu festival

Art Mania – Nova Rock 2010

A fost Art Mania Festival 2010. Mda. Au fost 6 trupe mari pe scena principala: The Sisters Of Mercy, Kamelot, Swallow The Sun, Serj Tankian, Dark Tranquillity, si Sirenia; si alte cateva trupe pe scenele secundare ale festivalului: Act, Tiarra, L.O.S.T., 9.7 Richter, Sign Of Agony si Grimus.

Prima zi a cam sacanit din cam toate punctele de vedere. Din partea Kamelot ma asteptam la mai multe, dar nu a fost sa fie. Nici macar lume nu a prea fost. In schimb, Sign Of Agony a sunat bine in Music Pub si la fel si a doua zi in Piata Mica intr-un recital unplugged. In aceeasi zi de sambata, am mai prins si un concert 9.7 Richter in Bohemian Flow cu foarte putina lume dar la care au fost cativa indivizi printre care si eu care au gustat heavy metal-ul lor.

In schimb trupa suedeza, de Gothemburg metal/ melodic death metal, a rulat si la propriu si la figurat. A fost, cred, trupa care a adunat cel mai mare numar de oameni in Piata Mare din Sibiu.

In rest Art Mania, a insemnat trupe putine, si nu de foarte mare caliatate, lume si mai putina de la an la an, copii de 15 ani care probabil nu aveau ce face acasa sau pe mess si hi5, si cam atat.

Cam asta a insemnat Art Mania, la noi in Romanica, in Sibiu, un festival de metale. Dar altfel sta treaba in Austria, cu un festival care nu are ca vechime decat un an in plus fata de Art Mania, si anume la Nova Rock. Un festival care se tine de 6 ani incoace si care numara anual peste 100.000 de specatori anual, anul acesta inregistrandu-se un numar de 150.000 de spectatori.

Pai cred si eu ca la un line-up format din peste 50 de trupe de renume din care amintim doar pe: Hellyeah, Airbourne, Slash, Stone Sour, Stone Temple Pilots, Rammstein, The Hives, Joan Jett, Green Day, Skindred, Heaven Shall Burn, Amon Amarth, Slayer, Alice In Chains, The Prodigy, Unearth, As I Lay Dying, Deftones, Killswitch Engage si Bullet For My Valentine, cred si eu ca vine lumea. 2 scene in paralel, plus scena “plingg” de anul acesta care a fost ocupata doar de artisti underground.

Ca sa nu mai vorbim de diferenta de civilizatie intre aceste 2 evenimente, de oameni care se bat, de cocalari, de politie sau forte de ordine de-am-pulea, si asa mai departe.

Concluzia: daca vreti sa mergi sa vezi o trupa si un festival ca lumea, te duci dincolo. E garantat de cele mai multe ori mult mai fain decat aici. Si se merita.

Iar pana data viitoare te las cu aceasta imagine cu Slash si cu piesa asta:

> Dark Tranquillity – Therein

Later.

3 comentarii:

  1. toti copchii au venit pentru serj si el a strans grosu'

    RăspundețiȘtergere
  2. Parca nu vroiai sa scrii de Artmania...:P
    Oricum ai mare dreptate...si toate astea nu din cauza orasului sau faniilor, ci din cazul organizatorilor, care...s-au intrecut in neinspiratie sa nu zic altceva anul acesta la chemat trupe, noroc ca si-au mai spalat rusinea cu DARK TRANQUILLITY, ca in rest...lasa de dorit!
    Atata timp cand Sirenia(la care ma asteptam la mai multe..)au venit cu basul, corul si clapele pe disc... si Sisters of Mercy cu tobele pe sintetizator...ce sa mai si vrei, plus ca Kamelot...o lasat de dorit de la sunet la performanta...deci...daca nu se schimba nimica moare festivalul asta din pacate, cum a spus alexdiac noroc cu sergiu ca daca nu erau 500 de oameni...Trist...Sper la anul viitor la ceva mai strlucit pentru ca se poate...Un Artmania cu Hypocrisy MoonSpeel At the Gates, Trivium, ar atrage mai multa lume zic eu...

    RăspundețiȘtergere