joi, 14 aprilie 2011

Album of the week # 23

Hey, hey, primul album de 2011 este aici prezent. Sper ca v-a fost dor de un album de metal nou nout. E, iata-l, il aveti in fata, se numeste "Unseen" si apartine trupei suedeze The Haunted.

Creata in 1996, in Gothenbur, Suedia, The Haunted reuseste sa incorporeze thrash metal-ul, groove metal-ul si melodic death metal-ul intr-un singur sunet, o singura trupa. Evident nu se putea ca o trupa din Gothenburg sa nu aiba ceva melodic death metal la mijloc, dar e foarte bine asa. Membri fondatori au fost Anders si Jonas Bjorler, Peter Dolving, Adrian Erlandsson and Patrick Jensen. Cei doi frati Bjorler si Adrian Erlandsson au fost membri ai trupei At The Gates (daca nu va suna cunoscut numele, va spun eu ca face parte din tripleta suedeza de melodic death metal a Gothenburgului, alcatuita pe langa trupa At The Gates, de In Flames si Dark Tranquillity). Restul membrilor sunt din Danemarca si Finlanda.

Ca sa facem o trecere in fade la albumul de astazi, trebuie precizat ca trupa a lansat in 2010 in CD live numit "Road Kill" si a fost invitata de catre trupa legendara Slayer pentru a le deschide concertele din turneul lunii august al aceluias an. Trupa de asemenea a fost confirmata pentru aparitia pe soundtrack-ul remake-ului Namco Bandai Games 2010, Splatterhouse. In aprilie 2010 Dolvin a anuntat ca trupa lucreaza la un nou album, iar inregistrarea lui urma sa aiba loc in toamna aceluias an. Pe 30 decembrie s-a anuntat si numele oficial al albumul, acesta urmand sa fie "Unseen". Lansarea a avut loc luna trecuta, dar un preview al albumului a avut loc in ianuarie cand trupa a cantat o piesa de pe noul album la P3 Guld Gala, - eveniment difuzat in direct la TV si la radio pe tot cuprinsul Suediei - "No Ghost".

"Unseen este cel de-al saptelea album al trupei, iar Dolving a descris albumul ca fiind "Epic. Danceable. Groovy. And very very arty farty metal. With this next record we are going to be taking a piss in the general direction of all the crappy 99.9 percent of generic contemporary Mr. Goatse jerks out there". Ceea ce mi se pare complet adevarat si bine.

Coperta albumului si lista pieselor a fost dezvaluita presei pe 28 ianuarie anul curent. Designul copertei a fost realizat de Frode Sylthe, un prieten al formatiei, care a mai lucrat cu acestia si la coperta albumului din 2004 "rEVOLVEr".

Procesul creatiei pentru acest album a inceput in vara anului 2009, cu un an dupa lansarea albumului "Versus", si pana in aprilie 2010 a fost scrise 40 de piese, conform vocalului Peter Dolving. David Johansson de la Coldtears a fost omul care a scris refrenul piesei care da si titlul albumul "Unseen".

Tracklisting:

> Never Better
> No Ghost
> Catch 22
> Disappear
> Motionless
> Unseen
> The Skull
> Ocean Park
> The City
> Them
> All Ends Well
> Done

Cam astea ar fi de spus despre primul album de 2011 ascultat de mine. Promit sa revin cu piesele intr-un format ascultabil intr-un post viitor, asta daca nu aveti voi chef intre timp sa dati un youtube.com. Avand in vedere ca e deja 3 ar trebui sa ma pun si eu la somn, dar vedem noi ce iasa mai departe, ziua de-abia a inceput doar.

Later

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu