marți, 22 februarie 2011

Album of the week # 21

Salutare, salutare; va fac cu mana de aci din Cluj din Zorilor. Saptamana asta merge netu` greu de tot. Abia acum am apucat sa trag si eu o schita. Cred ca la aceasta rubrica este albumul cu numarul 21. Daca ma insel, dupa ce verific de acasa o sa rectific, dar pana una alta sa bagam niste muzica. Chiar daca momentan in fundal merge ceva Atb, saptamana asta avem un concert interesant zic eu, de vazut la Sibiu, (ce tare, scriu din Cluj despre un eveniment din Sibiu, super, imi place asa!) si anume concertul trupelor Magica, True Mind si Dakonia, trupa caruia ii este dedicat acest post si numai. Dupa cum spuneam, chiar daca este "Album of the week", saptamana asta este concert Dakonia in Bohemian Flow, Piata Mica, nr. 26, in data de 27 februarie 2011 cu incepere de la ora 20:00. Deci daca scrie ora 20 inseamna ca trebuie sa fiti prezenti acolo in prima linie de la 19:55 (nu de alta dar trebuie sa va luati o bere inainte, sa va dati hainele jos de pe voi si sa fiti pregatiti pentru o seara rock in toata regula). Biletul de intrare este de 10 lei, ceea ce dupa parerea mea nu este deloc mult, avand in vedere ca o sa fie prezente 3 trupe pe scena, iar din 10 lei nu se face avere; iar asta o pot spune si obiectiv si subiectiv. Probabil multi inca nu inteleg de ce prezint un concert la rubrica "Album of the week", dar ideea e urmatoarea:

Trupa Dakonia a luat finta pe-aci prin zona la Sibiu, probabil din pasiunea unor oameni de a face ceva contructiv. Istoria trupei este bazata pe vreo aproximativ 6 ani de existenta. In 2005, 2 dintre membri trupei , adica Horia si Calin pun bazele trupei si mai coopteaza noi oameni: l-au gasit la bass pe Cipi si pe Silviu la voce, Horia si Calin fiind tobosarul respectiv chitaristul trupei. Dupa mai multe schimbari de formula in 2010 Cristina devenita noua solista a trupei si lucrurile incep sa se contureze tot mai bine. Numele trupei vine de la cuvantul : "dakon" care in limba daca inseamna "viteji". De aici nu e greu sa va dati seama cum s-a construit numele trupei pe aceasta idee. De-a lungul timpului baietii au reusit sa inregistreze mai multe materiale discografice dintre care mentionam aci in post: "Intoarcerea la origini" din 2006 si "Te chem" din 2008. Membri trupei lucreaza acum la un nou material discografic pe care cel mai probabil o sa il lanseze anul acesta, si cu siguranta piesele le veti putea audia pe pagina lor de internet, respectiv pe pagina de mypace.com.

Acestea fiind spuse, va las aci si niste link-uri unde sa asculti si sa vedeti despre ce este vorba mai bine cu trupa Dakonia. Pentru cei interesati, pe mine pe 27 februarie 2011 la ora 20 o sa ma gasiti in primul rand in Bohemian Flow la concertul trupei. Deci va asteptam pe toti acolo.

Am uitat sa mentionez ca acest concert pe langa trupa Dakonia din Sibiu, mai aduce in scena inca 2 trupe, una din Brasov si cealalta din Constanta, adica True Mind si Magica. Cu aceasta ocazie pe baietii de la True Mind ii salut, cu ei m-am intalnit la Bucuresti la preselectia pentru OST Mountain Fest. Salutari tuturor deci, si mai ales lu` Snake; merci de informatii; ne vedem acasa si la concert evident!!!

Link-uri de unde sa ascultati muzica buna:





2 comentarii:

  1. bha numa asa pot sa aflu si eu ma linkurile pentru ei? :)) multam de linkuri si suna bine ma piesele!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce sa fac. de link-uri faci rost doar daca cunosti oameni. ma cunosti pe mine, deci le ai. si piesele normal ca suna bine. vezi ca mergem la concert by the way. sper ca vi

    RăspundețiȘtergere