marți, 28 decembrie 2010

Album of the week # 17

Alter Bridge AB III 2010

Uite ca suntem in ultima saptamana din acest an iar rubrica "Album of the week" a avut de suferit din cauza programului meu incarcat. De altfel tot blogul. Si dupa cum ziceam, urmatorul album, de altfel si ultimul pe acest an o sa fie "AB III" semnat Alter Bridge.

Alter Bridge pentru mine a devenit o trupa de suflet, o trupa care momentan este pe val; adica ce poti sa vrei mai mult decat 2 turnee in paralel unul cu trupa ta de suflet si al doilea cu unul dintre cei mai mari chitaristi in viata si anume Slash. Myles Kennedy a impuscat 2 iepuroi dintr-o data cu treaba asta, si merita toate respectele mele.

Alter Bridge poate nu iti spune prea multe dar poate trupa Creed iti spune. Ei, Alter Bridge, din punct de vedere al componentei e cam aceeasi Marie, dar cu alta palarie, respectiv cu alta voce. Baietii sunt din State, Orlando, Florida, s-au format prin 2004, Myles Kennedy cantase pana atunci in The Mayfield Four, iar dupa ce baietii de la Creed s-au scapat de Scott Stapp l-au luat pe Kennedy si impreuna au reusit sa scoata 3 albume, care nu s-au vandut foarte rau.

Legat de istoricul trupei si de membri sai mai exista si un zvon conform caruia Myles Kennedy ar fi fost invitat sa cante cu Led Zeppelin in locul lui Robert Plant la voce... dar deocamdata acestea sunt doar zvonuri, nu ca nu as fi incantat de idee.

Albumul incepe lent, dar pe masura ce piesa curge, Alter brdge ti se arata numai bine;un inceput de album numai bun, cat se poate de Alter Bridge.

Slip To The Void


Urmeaza "Isolation", piesa care beneficiaza si de un clip reusit, piesa single a albumului ne arata un pic din turneul lor mondial, o piesa destul de vesela ca feeling avand in vedere titlul si versurile. Super, dar inca nu am ajuns la preferata albumului.

Isolation


"Ghost Of Days Gone By" are un inceput destul de alternative, destul de groove, foarte melodic si cu un flow foarte liniar; genul de piesa clasica, melodica. (La asta nu am gasit trilulilu.).


Pe "All Hope Is Gone" parca mi-as aprinde o tigara si m-as urca intr-o masina si as merge asa lejereanu fara nici cea mai mica grija, pentru ca "All Hope Is Gone". Tind sa cred ca albumul reprezinta un classic in materie de gen, dar imi place. Chiar imi place. Mai trag un fum si dau un "Still Remains".

All Hope Is Gone


Aici e mai rock`n`roll treaba si imi vine sa dau mai tare la pedala. Rock`n`roll "Still Remains".

Still Remains


"Make It Right" - super versuri, adevarate, si un riff pe masura.

Make It Right


Treaba se complica iar versurile devin mai negre; acilea e vorba despre unu care si-a pierdut nevasta...

Wonderful Life


Am ajuns si la preferata mea de pe acest album. Piesa e rock`n`roll pur, chiar denota putin Slash la mijoc, dar asta probabil doar din cauza influentei lui Myles pe albumul lui Slash. Treburi complicate la mijloc... Chiar daca piesa o tine in aceeasi tema neagra a trupei, piesa parca suna mai optimist si asta din cauza intrumentalului, a orchestratiei. Super piesa. Pe asta vreau sa imi iau lumea in cap.

I Know It Hurts


Aceleasi bine cunoscute note si riff-uri marca Tremonti. Super baiat, tzucui PRS-ul lui.

Show Me A Sign


Reteta se cam repeta, de fapt pana la urma asta inseamna Alter Bridge, combinatia dintre riff-urile lui Tremonti si versurile lui Kennndey, dar e o combinatie cat se poate de buna, iar pana la urma albumul asta chiar daca nu are ceva foarte spectaculos, ruleaza, ru-lea-za!

Fallout


Asta e asa mai mult pentru pizde...tipic american...

Breathe Again


Aici exista ceva coaie pe inceputul piesei, si care, da, continua in aceesi masura si pe restul piesei, continua in maniera Alter Bridge, coaie cu melodie in acelasi timp.

Coeur D' Alene


Evident ne apropiem si de sfarsitul albumului... iar "Life Must Go On"... si parca piesa asta inca mai aduce a ceva Creed...

Life Must Go On


Ultima piesa e cat se poate de Tremonti/ Kennedy, prin prisma faptului ca aici se simte destul de bine influenta acestuia in backing vocals. Cu un titlu destul de negru ca si expresie, piesa vine cam in aceeasi nota. Multe chestii am auzit despre albumul asta, iar cand am auzit cum ca ar fi si chiar progressive, mi-am cam pus mainile in cap, pentru ca nu vad unde. E doar tehnic, nu e progressive, dar in schimb, poate exagerez, am gasit elemente care bat inspre gothic intr-un fel. Motive foarte subtil introduse, multa disperare la mijloc, moarte, si chestii din acestea care nu sunt tocmai vesele. Oricum ar fi, pentru mine e tot rock`n`roll, hard and heavy. American shit!!!
Enjoy the last song!

Words Darker Than Their Wings


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu