marți, 28 septembrie 2010

Album of the week # 8


Heavy Duty 2010

In aceasta saptamana un album mai putin convetional, in ideea ca se departeaza de ideea de pana acum a rubricii "Album of the week".

Trupa Heavy Duty a luat nastere in Sibiu, in anul de gratie pentru acest oras, 2007, cu niste baieti care porneau la drum cu ideea unei trupe de garaj. Mai mult sau mai putin, trupa si-a cam pastrat ideea initiala, si chiar daca a trecut prin ceva schimbari de componenta, din decembrie 2009, trupa este alcatuita din Volvo (voice and guitars), Andrei (guitars), Marius (bass), si Ove (drums).

Trupa abordeaza un gen muzical destul de bine dezoltat in ultimii ani in spatiul european, un metal cu multe influente de thrash, death si metalcore, fiind influentata de trupe ca Metallica, Black Label Society, Machine Head, Death, Devil Driver, Volbeat, All That Remains, Rammstein, si altele.

De-a lungul a celor 3 ani de activitate, trupa a reusit sa sustina cateva concerte, mai mult prin orasul de bastina dar si prin Transilvania.

Pana in momentul de fata trupa a reusit sa compuna 7 piese proprii, compozitii a tuturor membrilor trupei; 3 dintre piese se pot gasi si pe site-ul de myspace al trupei impreuna cu cateva inregistrari video de la concerte de anul acesta: www.myspace.com/heavydutysibiu

Cele 3 piese sunt: "Face Of Murder", piesa si cea mai nou inregistrata, dar si nu cea mai noua creatie a trupei, "Hunting Ghosts", care reprezinta o piesa de rezistenta a repertoriului trupei, si "Angry Again", o piesa realizata dupa niste idei mai vechi transpusa pentru vremurile de acum. Toate cele 3 piese pot fi urmarite live si pe canalul de youtube al trupei: www.youtube.com/user/heavydutysibiu

Trupa sibiana este pe cale sa inceapa si un turneu toamna aceasta, care probabil va avea ca punct de plecare concertul din 30 septembrie din Bohemian Flow Art & Pub, in deschiderea trupei Bolthard din Bucuresti.
Dintre locatiile preconizate pentru acest turneu in cel mai probabil mod o sa faca parte orase ca: Tg. Mures, Toplita, Deva, Alba Iulia, Brasov, Sibiu, si probabil si altele.

Enjoy sau ca sa zic mai bine, "Rock the rebel, metal the devil"! \m/

P.S.: E fain al dracu sa te prinda politia in timp ce pui afise in oras cu concertul urmator. Bine macar ca am scapat doar cu o avertizare si nu am luat amenda. Baietii au fost vigilenti, iar pe camera se vede foarte frumos totul. Macar au fost baieti gigei si nu ne-au dat amenda. Ne vedem la concert!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu